Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Διαμόρφωση χώρων στο κατάστημα Ελαστικών & ζαντών Θέμελης Δημήτρης

16/10/2014

Ενα μεγάλο project σε εξέλιξη φίλοι μου !!!! 

Λίγα λόγια για το τι έγινε εχτές & σήμερα.....

Αρχικά εχτές ενημερώθηκα από τον φίλο μου τον Δημήτρη ότι θέλει να φτιάξει μια κατασκευή στον χώρο του !!! 
Πήγα από εκεί... ενημερώθηκα για το τι ακριβώς πρέπει να φτιάξουμε..... καταστρώσαμε σχέδιο μαζί, και βγάλαμε και τι υλικά θα χρειαστούμε !! 

Του είπα ότι για να βγάλουμε την συγκεκριμένη κατασκευή θα χρειαστούμε κάπου στης 30-35 παλέτες !!! 

Απόγευμα προς βραδάκι εχτές με ειδοποιεί ότι 35 παλέτες είναι είδη στο χώρο του !! Εγώ βέβαια.... ξαφνιάστηκα... δεν περίμενα ότι θα της συγκεντρώσει μέσα σε λίγες ώρες, και μάλιστα.... τσάμπα στο τσάμπα (ούτε σεντσ) !!!!!!!!!!!!! Συμφωνήσαμε λοιπόν ότι ξεκινάμε αμέσως.. την επόμενη μέρα (σ.σ. σήμερα) !!

Κατεβαίνω λοιπόν το πρωί και βλέπω.... 35 παλέτες, αλλά όλες άσχετες !!! αχαχαχααχα

Που να βγει το project με αυτές της παλέτες στην φώτο ??? Με τίποτα δεν θα βγάζαμε στρωτή κατασκευή !!!  

Και τώρα ?? τι γίνεται τώρα ??? Άκυρα όλα ??? Όχι βέβαια !!! 

Αυτό το κοπέλι.... δεν παλεύεται με τίποτα !!! μα με τίποτα λέμε !! 

Νέο τηλεφώνημα σε γνωστό του με αποθήκη μεταφορών !!! Ξαφνικά... γυρίζει και μου λέει... "πάμε να φέρουμε 50-100 παλέτες στο τσάμπα πάλι !!!!!!!! 

Τρελάθηκα.... τα χασα... του λέω "ρε συ εγώ για να βρω 2 παλέτες βγαίνω στην.... ζητιανιά, και εσύ με ένα τηλ. βρήκες όσες θέλεις ???" 

Πήραμε ένα φορτηγό της εταιρίας και καρφί στην μεταφορική για free παλέτες !!!!!!!!!

Ενα βουνό από ευρωπαλέτες μας περίμενε !! Κωλώσαμε το "μεγάλο" φορτηγό και φορτώσαμε 40 παλέτες αφού της ξεδιαλέξαμε  πρώτα παίζοντας κυριολεκτικά.... TETRIS !! Σκαρφάλωσα τέρμα επάνω στον σωρό και ο Δημήτρης άνοιξε την υδραυλική πόρτα και της πετάξαμε μέσα !!!!!

Εδώ στην φώτο βλέπουμε ξυλεία που μάζεψε εχτές ο Δημήτρης πιστεύοντας ότι θα μας χρειαστούν στην κατασκευή !!! Έπεσε.... διάνα !!!! :)

Οι ευρωπαλέτες που φέραμε σήμερα έτοιμες για προεργασία !!! 
Πολύ καλός και γρήγορος βοηθός ο Δημήτρης !!! Από της άσχετες παλέτες που έφερε εχτές του έδειξα πως θα της ξεπαλετάρει με λοστό και βαριοπούλα καθώς και με ποιο τρόπο θα αφαιρεί της πρόκες !!! από την δεύτερη παλέτα που ξεμόνταρε και μετά..... δεν τον προλάβαινα εγώ !! 

Εγώ έπαιρνα της σανίδες από τον Δημήτρη, της έκοβα μια-μια στο δισκοπρίονο πάγκου που βλέπετε στην φώτο (της πλάκας είναι....), και κάλυβα εν μέρη όλα τα κενά στην επιφάνεια της παλέτας με 4 σανιδάκια κομμένα στα 3.5 - 4 εκ. περίπου !! 


Αυτά για σήμερα φίλοι μου..... περισσότερες λεπτομέρειες αύριο !! 

UPTADE 17/10/2014


Προχωράμε πολύ δυναμικά !!! έχει παίσει πολύ ξεκάρφωμα παλέτας.... τρίψιμο (40 παλέτες είναι αυτές....), βάψιμο... και η προεργασία συνεχίζεται καθημερινά !! βασικά... φτιάχνουμε 10-12 παλέτες και προχωράμε στο στήσιμο της κατασκευής μας !!! όλα πάνε περίφημα, το έργο το χαζεύουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι, αλλά και όσοι έρχονται στον χώρο να δουν τα μαστορέματα μας, μένουν με το στόμα ανοικτό !! Εκφράσεις του τύπου "τι έχετε κάνει εδώ ρε παιδιά".... "καλά είστε απίστευτη, που το σκεφτήκατε να κάνετε κάτι τέτοιο"...... "το φαντάζομαι τελειωμένο...." κάποιοι προθυμοποιήθηκαν ακόμα και να βοηθήσουν στο όλο εγχείρημα και βοήθησαν πιάνοντας λοστό και βαριοπούλα να δουν πως διαλύεται μια παλέτα για να πάρουμε της σανίδες τους !!!!! :)

Εμείς απλά.... περιμένουμε να το δούμε ολοκληρωμένο ! Το αποτέλεσμα θα είναι.... μοναδικό !

Υπολογίζουμε να έχουμε τελειώσει μέχρι την Δευτέρα ίσως μας πάει και Τρίτη !!!! Οπότε υπομονή φίλοι μου !!


Λίγες ακόμα φώτο σημερινές, και όπως βλέπεται.... παντού διαλυμένες παλέτες !!! 

Ο Δημήτρης δουλεύει.... και εγώ βγάζω φώτο !! καλά είμαστε σοβαροί ?? χαχαχαχα

Να τονίσω ότι δεν θέλαμε βαθύ τρίψιμο στης παλέτες μας !! θέλαμε εξ' αρχής αυτό το αποτέλεσμα το φυσικό πεπαλαιωμένο χρωματάκι του ξύλου !!!!! :) UPTADE 21/10/2014


Σχεδόν τελειώσαμε και αυτό το έργο !! Κάτι λεπτομέρειες έμειναν, οπότε μόλις είμαι έτοιμος (πιθανόν την Πέμπτη) θα έχουμε σε φώτο όλη την υπέρ κατασκευή !!! 
Παίξαμε με πάνω από 70 παλέτες συνολικά (μαζί με της άσχετες παλέτες, όπου της διαλύαμε για να πάρουμε σανίδες) , για να ολοκληρωθεί αυτή η μεγαλειώδες κατασκευή !!  τς τς τς τς ...δεν παλεύομαι με τίποτα.... !!! Πρέπει να βιδώσω την βίδα που έχει λασκάρει.... με όλα αυτά που κατασκευάζω κοντεύω να χάσω ότι μυαλό μου έχει μείνει !! Uptade 27/10/2014 Και πάμε να δούμε το μεγάλο αυτό έργο σχεδόν ολοκληρωμένο !! 

Έγινε διαμόρφωση σε κατάστημα Ελαστικών & Ζαντών Θέμελης Δημήτρης στο Ηράκλειο Κρήτης !! 
Χωρίσαμε τον χώρο της έκθεσης και του συνεργείου με έναν τοίχο 12 μέτρων και 2.50 περίπου ύψος, με ευρωπαλέτες !!! Οπως βλέπεται στης φώτο η κατασκευή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς έπρεπε όλη κατασκευή μας να στηριχθεί αρκετά καλά με κάθετα στηρίγματα που βιδώθηκαν σε κολόνες μπετού !! 
Ανάποδα τρυπήματα στην πάνω κολόνα με στριφώνια 12άρια, το ίδιο και κάτω, σε συνδιασμό με βιδώματα η μεταξύ τους παλέτες με σανίδες, έδωσαν αυτό που ζητούσαμε αρχικά... τέλεια στήριξη !! Κάθε σειρά από παλέτες βιδώθηκε επίσης στην πρώτη κολόνα (τζαμαρία) για ακόμα πιο δυνατό κράτημα !! 
Βλέπετε επίσης ότι ενδιάμεσα στα 12 μέτρα μήκος υπάρχουν 2 στρογγυλές κολόνες όπου επάνω εκεί, υπήρχε κατηγορηματική εντολή να μην τρυπηθεί σε κανένα σημείο τους !!!!!!!  
Ενδιάμεσα των τοίχων όπως θα δείτε έφτιαξα και μια... "αψίδα" !! περνάς από κάτω από παλέτες για να πας στον χώρο του συνεργείου και το αντίθετο !! 
Ηταν να φτιάξουμε και μια συρόμενη πόρτα επάνω εκεί με ράγα και ράουλα.... αλλά ο Δημήτρης ήθελε να έχει οπτική επαφή με το συνεργείο !! 

Για decor τώρα τι θα κάνουμε ??  Επάνω στον μεγάλο τοίχο θα κρεμαστούν 4-5 ζάντες με τρόπο (έκπληξη) που θα δείτε αργότερα, μόλις μαζέψουμε τα κατάλληλα υλικά που θέλουμε !!! 
Λίγο πιο πέρα θα τοποθετήσουμε μια 50αρα TV !!
Ακριβώς από κάτω φτιάξαμε ένα πολύ όμορφο stand-bar !!  Από μέσα φτιάξαμε ράφια για να μπουν τα απαραίτητα... ψυγείο - μίξερ καφέ - εσπρεσιέρα - ποτήρια κλπ κλπ !! 

Ολο το project να πούμε ότι περάστηκε με άχρωμο βερνίκι νερού της CRAFT !!

Φτιάξαμε έναν χώρο πανέμορφο & ξεχωριστό !!!!  


Πολλά είπαμε.... πάμε στης φώτο μας για να θαυμάσουμε το μέγεθος της υπέρ κατασκευής !!!


Ο χώρος όπως ήταν πριν... !! κατεβάσαμε το πανό και ξεκινήσαμε την τοποθέτηση !! το πανό θα χρειαστεί πιο μετά !!! Ξεκινάμε τοποθέτηση !!!!!!!!!!!!!!!!


Βιδώματα.... και ξανά βιδώματα.... !!!Ολα πάνε..... φίνααααα !!!! 

Σχεδόν έτοιμος ο πρώτος τοίχος από παλέτες !!! τα κενά θα καλυφθούν αργότερα !! 


Περάσαμε στον δεύτερο τοίχο !!! 
Στήριξη από την πίσω πλευρά !!!Αρχίζουμε κλείσιμο στα κενά μας !!
Τέλος οι πρώτη δυο τοίχοι με όλα τα κενά καλυμμένα !!Αφού τέλειωσε ο μεγάλος τοίχος ο Γιώργος τοποθετεί ξανά τα ελαστικά στον τόπο τους !!
Ηταν... να τοποθετήσουμε και ασφαλτόπανο στην πίσω πλευρά για να μην φαίνεται τίποτα από πίσω αλλά κάναμε δουλειά με τα ελαστικά !! έκρυψαν τα πάντα !! :)Όπως είπαμε.... όλα κρύφτηκαν !!!!!! Ο Γιώργος έκανε καλή δουλειά !!!!!!!! :)
Πάμε τώρα να περάσουμε στο τρίτο κομμάτι καθώς και την αψίδα μας !!! 
Τρίτος τοίχος με την ίδια διαδικασία, είναι έτοιμος !!!Στηρίγματα σε όλες της παλέτες μεταξύ τους !!
Πάμε λοιπόν στην κατασκευή της.... αψίδας !!! Υποχρεωτικά εδώ όμως.... έπρεπε να γίνουν 2 τρυπήματα στην στρογγυλή κολόνα.... δεν γινόταν διαφορετικά !!! Επρεπε να πατήσω πολύ γερά μην μας έρθουν οι παλέτες στο.... κεφάλι !!! :P

Έτοιμο και αυτό το κομμάτι μας !!Βλέπετε την πίσω μεριά του τρίτου τοίχου !! και αυτός αργότερα καλύφτηκε με πανό !!!! Η πίσω πλευρά της αψίδα !!! .....Στην οποία πίσω πλευρά, μπήκε το πανό με την επωνημία του καταστήματος που κατεβάσαμε στην αρχή των εργασιών από τον πρώτο τοίχο !!  
Όλα σε... τάξη !!!!! τίποτα στην τύχη !!! 
Πάμε και στο τρίτο κομμάτι που είναι το σταντ - μπαρ !!!! Οι τρύπες κάτω χαμηλά για κάποιον λόγο ανοίχτηκαν !!! Εκεί θα τοποθετηθούν 4 ελαστικά ώστε ο πελάτης να έχει μια πρώτη επαφή με το τι θα αγοράσει !!

Βάψιμο 2 χέρια μέσα έξω !! 
Έτοιμο το σταντ - μπαρ μας !! Οι ζάντες φυσικά δεν θα έχουν καμια δουλειά στον πάγκο... απλά της ακουμπήσαμε εκεί πρόχειρα !!

Από μέσα...

Λοιπόν.... μέχρι να έχουμε της επόμενες τελικές φώτο έφτιαξα λίγο 2 φώτο πως περίπου θα είναι το όλο decor μας με της Ζάντες και την τηλεόραση μας τοποθετημένα στους τοίχους μας !

50'' TV LCDΚαι οι ζάντες μας στο περίπου θα είναι κάπως έτσι !! 

Αυτό ήταν το μεγάλο έργο μας αποτελούμενο από 70+ ευρωπαλέτες & 5 μέρες δουλειάς !!! Δέχτηκα πάρα πολλά μηνύματα από εσάς που μου ζητούσατε επίμονα να δείτε την όλη κατασκευή και είπα να μην σας κρατάω άλλο σε.... περιέργεια !!! 

Λίγο ακόμα όμως υπομονή μέχρι το μαγαζί να βαφτεί με χρώμα που θα δέσει άψογα με το όλο project μας !!! Πριν λίγο μίλησα με τον Δημήτρη και με διαβεβαίωσε ότι μέχρι την άλλη Τρίτη-Τετάρτη το κατάστημα θα είναι έτοιμο βαμμένο !!!!


Οπότε.... to be continued !!! UPTADE 28/11/2014

Το κατάστημα βάφτηκε και το αποτέλεσμα δείχνει ακόμα πιο όμορφο !! Κάποιες φώτο είναι να μπούνε ακόμα... !! 


Μείνετε μαζί μας και οι μεγάλες κατασκευές συνεχίζονται !!!


βρειτε με και στο facebook !! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου