Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Οχι στα εξαναγκαστικά like & share για να δείτε ένα βίντεο !!!



Πολλά sites για να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους ή τους fans τους στη σελίδα τους στο Facebook, ζητούν like ή share σε ένα άρθρο ώστε να εμφανιστεί στον επισκέπτη.

Αυτό φαίνεται πως αλλάζει με τη νέα πολιτική του Facebook που καταργεί τα επονομαζόμενα like gates. Δηλαδή τα «παράθυρα» που πετάγονται όταν ο χρήστης επισκέπτεται μία ιστοσελίδα και απαιτούν από τον χρήστη να κάνει like, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Εδώ πρέπει να τονιστεί, ότι το Facebook θα επιτρέπει την παρακίνηση των χρηστών από μια σελίδα για likes αλλά θα απαγορεύει τις τακτικές εξαναγκασμού.

Η νέα πολιτική για τα «like gates» θα ισχύσει από τις 5 Νοεμβρίου και όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν δε θα είναι προσβάσιμες. Εν τω μεταξύ, όσες σελίδες δημιουργηθούν δεν θα έχουν την δυνατότητα δημιουργίας «like gate». (edit 20/12/2014 βλέπουμε ότι μέχρι και σήμερα πολλές σελίδες συνεχίζουν τα εξαναγκαστικά share....)

Το Facebook με ανακοίνωσή του εξηγεί: Δεν είναι σωστό να αναγκάζεις τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν social plugins και να κάνουν like σε μια σελίδα. Αυτό περιλαμβάνει και την προσφορά επιβραβεύσεων για likes, και το να προωθείς μέσω διάφορων σελίδων, ανεπιθύμητες στον χρήστη εφαρμογές και σελίδες. Το να παρακινείς τον χρήστη να κάνει με την θέληση του να κάνει like σε μια σελίδα ή να συνδεθεί σε μια εφαρμογή παραμένει ο αποδεκτός και σωστός τρόπος. Για αυτό το λόγο, για να εξασφαλίσουμε ποιοτικές σχέσεις και για να βοηθήσουμε τις εταιρείες να έχουν κοινό που ενδιαφέρεται ουσιαστικά θεωρούμε ότι είναι σωστό οι χρήστες να θέλουν με την θέληση τους να συνδεθούν σε μια σελίδα και να κάνουν like και όχι εξ αναγκάζοντάς τους.


Λοιπόν.... εγώ σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να τους την... "σπάσετε" βλέποντας το βίντεο κανονικά χωρίς να μπείτε στην διαδικασία να το κάνετε ντε και καλά Share !!! 


Ας πούμε ότι μπαίνετε σε κάποια ιστοσελίδα γιατί σας κέντρισε το ενδιαφέρων ένα άρθρο, και για να το δείτε σας ζητάει like... ή share κλπ κλπ !! 





Ανοίγετε την ιστοσελίδα λοιπόν.... και πάτε πάνω στο επίμαχο βίντεο και κάνετε ΔΕΞΊ κλικ (όχι αριστερό να ανοίξει) 
Με το που πατήσετε δεξί κλικ, επιλέξτε την τελευταία επιλογή "Επιθεώρηση Στοιχείου" !!



Θα σας ανοίξει η παρακάτω καρτέλα κάτω ακριβώς από το βίντεο !! Πατήστε διπλό κλικ στον σύνδεσμο του youtube και κάντε αντιγραφή το κομμάτι που βρίσκετε πριν το τέλος !! δείτε προσεκτικά την φώτο !! ανάμεσα στης δυο τελευταίες παρενθέσεις βρίσκετε το... μυστικό !!  



Αφου λοιπόν κάνατε αντιγραφή το κομμάτι αυτό πηγαίνετε στο youtube και ανοίξτε ένα βίντεο στην τύχη... οποιοδήποτε !!! Σβήστε το τελευταίο κομμάτι συνδέσμου του βίντεου, και αντικαταστήστε με το κομμάτι που κάνατε αντιγραφή στο προηγούμενο βήμα !! 

Πατήστε ENTER και δείτε το βίντεο κανονικά χωρίς like.... share... κλπ κλπ !!!  




Ίσως σας φαίνεται βουνό όλο αυτό, και το καταλαβαίνω απόλυτα, αλλά... αν το κάνετε 1-2 φορές δοκιμή θα δείτε ότι σε λιγότερο από 2-3 λεπτά θα δείτε το βίντεο χωρίς να τους κάνετε.... τσάμπα μάγκες !!!! 


Θα μπορούσα να το είχα κάνει και στην δική μου ιστοσελίδα, αλλά σεβόμενος τους αναγνώστες μου δεν μπαίνω καν στην διαδικασία αυτή για μερικά εξαναγκαστικά κλικ !!! 

Οχι στα υποχρεωτικά κλικ !!! 


Σας ευχαριστώ !! 

*η ανάρτηση αυτή πάει στην ενότητα "διάφορα" !!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου