Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Τραπεζάκι & διπλό Κρεβάτι από παλέτες για τον φίλο Άλκη !!! "coffe pallet table & pallet Bed" !!!

Νέες όμορφες κατασκευές για τον φίλο Αλκη Κ. !! 

Τραπεζάκι & κρεβάτι βαμμένα με άσπρη ριπολίνη νερού !!!



Η παλέτα ξεκινά να δουλεύεται !! Προσέξτε την διαφορά στης δυο σανίδες που είναι περασμένες με 80αρι γυαλόχαρτο !! Θα ακολουθήσουν 120αρι & 180αρι τελικό !!




Περασμένη με 120αρι γυαλόχαρτο !! ΔΕΝ Στοκάρουμε ΠΟΤΕ της παλετοκατασκευές !! Της θέλουμε αυτούσιες...... Παλέτεςςςςςςς !!! 




Πέρασμα με βελατούρα νερού !!





Η πρώτη παλέτα έτοιμη βαμμένη 2 χέρια με λευκή ρυπολίνη νερού !! Ενα τρίτο και ίσως και τέταρτο χέρι, θα δώσει την λάμψη χιονιού που θέλω σε όλη την παλέτα μας !!!  




Ίδια διαδικασία ακολουθεί σε στης υπόλοιπες 5 ευρωπαλέτες !!!! 



 



Το λευκό, πιο.... λευκό δεν γίνετε να γίνει !! 

6 παλέτες δουλεμένες με πινέλο, και ένα αποτέλεσμα που βγάζει μόνο..... άσπρη λάκα !!!



Πραγματικά εντυπωσιακό !!! Το λευκό χρώμα τελικά, πιστεύω ότι δίνει μια λάμψη στης παλετοκατασκευές !! για να δοθεί βέβαια αυτή η λάμψη απαιτεί πάρα πολύ καλή προεργασία και 3-4 χέρια με το τελικό βάψιμο !! 

extra....extra white coffe table όπως μου ζητήθηκε !!







Εδώ το τραπεζάκι στο σπίτι του φίλου μου Άλκη, ο οποίος είναι στην φάση μετακόμισης !! Ενα τζάμι είναι να προστεθεί ακόμα, αν και έτσι είναι super !!!!










Και πάμε στο κρεβάτι το οποίο αρχικά είχαμε πει με τον Άλκη να τοποθετηθεί σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο !!


Το ολοκαίνουργιο στρώμα είναι σε διαστάσεις 1.40 χ 1.90 οπότε μας ερχόταν όπως ακριβώς τα είχαμε υπολογίσει αρχικά !! 10 πόντος περίσσεμα στην κάτω μεριά, και 10 πόντους περίσσεμα δεξιά και αριστερά, ώστε να φαίνεται και η κατασκευής μας. Να δείξουμε δηλαδή... παλέτα !!!!!!
Στην πάνω μεριά με το να βάλουμε της παλέτες οριζόντια έχουμε αμέσως αμέσως και 2 κομοδίνα διαστάσεων 50χ80 περίπου !!

Δυστυχώς όμως, μας τα χάλασε το άνοιγμα της πόρτας του δωματίου, με αποτέλεσμα το κρεβάτι να τοποθετηθεί σε άλλο σημείο με διαφορετικό τρόπο μιας και δεν μας έπαιρνε !!

Ο τοίχος που βλέπουμε πίσω είναι 1.70 μήκος !! Οπότε με το να βάλουμε κάθετα της παλέτες έχουμε 80+80 = 1.60 πλάτος  !! βλέπεται το περίσσεμα των 10 πόντων μέχρι το σοβατεπί !!

Μια χαρά λοιπόν, με αυτόν τον τρόπο αντί για 10 πόντους, τώρα έχουμε 20 πόντους σκαλοπατάκι !!!
Για να φτιάξουμε το μήκος κόψαμε της 2 παλέτες στο σωστό σημείο δίπλα από τους μεσαίους τάκους φτάνοντας στο τελικό 1.90 μήκος, όσο δηλαδή και το μήκος του στρώματος !! Ολα ήρθαν τέλεια :)))

Η 4 παλέτες βιδώθηκαν μεταξύ τους και η κρεβατάρα μας είναι έτοιμη !!!!!







Οι κατασκευές συνεχίζονται !!! 


Σας περιμένουμε και στην ομάδα μας στο facebook !!!


Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Bίδες και κατσαβιδόλαμες !!! Προσοχή στο τι επιλέγουμε !!

http://www.mastoremata.gr/wp-content/uploads/2010/10/bides.jpg


Bίδες και κατσαβιδόλαμες

Απαραίτητη η τέλεια εφαρμογή!

Φαγωμένες μύτες και κατεστραμμένες κεφαλές βιδών είναι φαινόμενα που συνήθως οφείλονται σε άστοχη επιλογή εξαρτήματος.

Ορισμένες φτηνές κατσαβιδόλαμες δημιουργούν κάθε τόσο προβλήματα καταστρέφοντας τα κεφάλια των βιδών, αλλά και την καλή διάθεση εκείνου που μαστορεύει. Αξίζει τον κόπο να δίνετε περισσότερη προσοχή στην αγορά αυτών των μικρών εξαρτημάτων!

Πριν όμως αρχίσετε να γκρινιάζετε για την κακή ποιότητα και αναξιοπιστία μιας κατσαβιδόλαμας, βεβαιωθείτε ότι είναι αυτή που ταιριάζει στην συγκεκριμένη βίδα.

Προσοχή στο είδος της σταυρωτής εγκοπής!
Ενώ είναι εύκολο να ξεχωρίσετε τη βίδα με την απλή εγκοπή από εκείνη με τη σταυρωτή, δεν είναι καθόλου απίθανο να σας ξεφύγει η διαφορά μεταξύ μιας βίδας Phillips με τη σταυρωτή εγκοπή PH και μιας βίδας Pozidrive -έστω με κάποια φθορά- το αντίθετο όμως, δεν πρέπει ποτέ να επιχειρείται. Οι επιπλέον ακμές και η διαφορετική γωνία των πλευρών εμποδίζουν τη μύτη να πιάσει σωστά στη σταυρωτή εγκοπή μιας βίδας Phillips, οπότε η μύτη σχεδόν αχρηστεύεται, αν συνεχιστεί η προσπάθεια.

Για διαφορετικά μεγέθη βιδών χρειάζονται και διαφορετικές κατσαβιδόλαμες, έστω κι αν οι κεφαλές έχουν ίδιου είδους εγκοπές. Το καλύτερο είναι, πριν από το βίδωμα, να δοκιμάσετε, αν η μύτη ταιριάζει απόλυτα στην εγκοπή. Και για να έχετε πλήρη την αίσθηση της προσαρμογής, κάντε αυτήν τη δοκιμή με το χέρι, τοποθετήστε δηλαδή τη μύτη στην εγκοπή κρατώντας την με τα δάχτυλα σας, όχι σφιγμένη στο εργαλείο.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τις βίδες με ίσια εγκοπή. Το πλάτος και το πάχος τής λάμας πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς στην εγκοπή. Αν και για τις βίδες αυτές που δεν προσφέρουν αρκετή ευχέρεια κεντραρίσματος, η χρήση τού επαναφορτιζόμενου κατσαβιδιού ή δραπανοκατσάβιδου δεν είναι και τόσο αποτελεσματική.

Τα καλά εξαρτήματα έχουν το σήμα τού κατασκευαστή
Κάποιοι κατασκευαστές φτηνών εξαρτημάτων αλλά και φτηνών βιδών, δεν ακολουθούν πιστά τα διεθνή πρότυπα. Το αποτέλεσμα είναι η κακή εφαρμογή τής κατσαβιδόλαμας στην κεφαλή της βίδας και η γρήγορη φθορά και τού εξαρτήματος και τής βίδας.

Η καλής ποιότητας κατσαβιδόλαμες δεν είναι χαρακτηρισμένες μόνο με τα στοιχεία τού τύπου και τού μεγέθους, όπως π.χ. PH2, αλλά και με στοιχεία τού κατασκευαστή. Ξεχάστε, λοιπόν, τα «no name» προϊόντα τα οποία αποφεύγει να αναγνωρίσει ακόμη και ο ίδιος ο κατασκευαστής τους. Αν το εξάρτημα σπάσει ξαφνικά και διασκορπιστούν τα επικίνδυνα θραύσματα, δεν ξέρετε ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες ούτε ποιος μπορεί να είναι ο υπεύθυνος.

Η επιλογή της κατάλληλης κατσαβιδόλαμας (bit)
Για απλά βιδώματα σε ξύλο αρκούν τις περισσότερες φορές οι συνηθισμένες λάμες μεσαίας κατηγορίας, οι οποίες στην κοντή έκδοσή τους στοιχίζουν από 0,50 έως 1,50 ευρώ. Ακριβότερες λάμες που αντέχουν σε πολύ υψηλές ροπές και φορτίσεις προορίζονται κυρίως για βιδωτές συνδέσεις μετάλλων. Είναι κρίμα να επιβαρυνθείτε με τη διαφορά τού κόστους, όταν πρόκειται για βιδωτές συνδέσεις ξύλων ή για κοινά βιδώματα με ούπατ.

Στην ακριβότερη κατηγορία ανήκουν και οι κατσαβιδόλαμες με επίστρωση τιτανίου. Στοιχίζουν 2-3 φορές περισσότερο, αλλά έχουν και 3-4 φορές μεγαλύτερη αντοχή και διάρκεια ζωής. Προσέξτε, όμως, γιατί κυκλοφορούν και απομιμήσεις βαμμένες με χρυσό χρώμα, δήθεν τιτανίου. Μία αγορά τέτοιου είδους θα απέβαινε σίγουρα μάταιος κόπος και χρήματα. Και βεβαία μην έχετε αξιώσεις ποιότητας από ένα σετ «τιτανίου» των 30 τεμαχίων που θα το βρείτε σε τιμές κάτω των 5 ευρώ.

Μύτες διαμαντέ και σκληρομετάλλου
Αυτές οι επιστρώσεις εξασφαλίζουν την πολύ καλή «αγκίστρωση» στην κεφαλή τής βίδας και σχεδόν αποκλείουν τα γλιστρήματα στις υψηλές στροφές. Η επιβάρυνση με μεγαλύτερο κόστος, λοιπόν, έχει νόημα μόνο, αν προβλέπετε ότι θα κάνετε πολλά βιδώματα με μεγάλη ροπή στρέψεως.

Στις περιπτώσεις αυτές η τραχύτητα της επιστρωμένης μύτης θα σας διευκολύνει πολύ, γιατί η πίεση που απαιτείται είναι σαφώς λιγότερη, αλλά και οι φθορές περιορίζονται στο ελάχιστο. Πάντως αυτό που ισχύει είναι ότι για βιδώματα που απαιτούν πολύ υψηλές ροπές στρέψεως είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται οι βίδες Torx με την αστεροειδή εγκοπή !!!


Βίδες συστήματος Torx

  

Οι βίδες αυτές διακρίνονται από την εξαγωγική αστεροειδή εγκοπή τους. Είναι ένα σύστημα που επιτρέπει τη μετάδοση 5 φορές περίπου υψηλότερης ροπής στρέψεως και αποκλείει το γλίστρημα της μύτης από την κεφαλή τής βίδας.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια το σύστημα Torx εφαρμοζόταν κυρίως στις κατασκευές αυτοκινήτων, η χρήση του όμως διευρύνθηκε σε πολλούς άλλους τομείς.

Διατίθεται σε έξι μεγέθη με τους κωδικούς Τ10, Τ15, Τ20, Τ27, Τ30 και Τ40.


Εξασφαλίζει τέλεια εφαρμογή τής μύτης αλλά δεν είναι τόσο πρακτικό για πολλά συνεχή βιδώματα, γιατί δεν υπάρχει κάποιο «αυτοκεντράρισμα» όπως στα άλλα συστήματα και η εφαρμογή καθυστερεί λίγο. Πάντως, η επιλογή τής σωστής βίδας εξαρτάται από τον σκοπό χρήσης της.


Αγοράζοντας κατσαβιδόλαμες


Όλα σχεδόν τα συστήματα προσφέρονται και σε σετ. Επειδή για διάφορα μεγέθη βιδών χρειάζονται κατσαβιδόλαμες ποικίλων μεγεθών, η αγορά ενός τέτοιου σετ αποδεικνύεται συνήθως συμφέρουσα αρκεί να είναι στην σωστή ποιότητα !!
 




Η ύπαρξη ενός χαρακτηριστικού αναγνώρισης του κατασκευαστή είναι σημαντική. Τα εξαρτήματα καλής ποιότητας, εκτός των κωδικών είδους και μεγέθους, αναγράφουν τη φίρμα, τα αρχικά ή ένα σύμβολο του κατασκευαστή !!





Ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Ειδικά όταν δεν υπάρχει σήμα τού κατασκευαστή, πρέπει να δυσπιστεί κανείς στις μύτες «τιτανίου» σε τιμές ευκαιρίας. Κατά κανόνα δεν αξίζουν τα λεφτά τους.








Το ιστολόγιο και στο facebook !!




Άλλη μια όμορφη τραπεζαρία από παλέτες !! (pallet table)

 Οι κατασκευές με παλέτες έχουν πάρει μορφή επιδημίας, και εκεί που πριν μερικά χρόνια ήταν πανεύκολο να βρεις όσες ήθελες, τώρα είναι αρκετά πιο δύσκολο ή θα πρέπει να τις αγοράσει κανείς !! Οι παλέτες είναι μια φτηνή λύση για να φτιάξει κανείς σχεδόν τα πάντα που χρειάζεται ένα σπίτι οικονομικά & προπαντός οικολογικά !! 
Όπως και να έχει το θέμα.... οι ιδέες είναι ατελείωτες, και ακόμη και αν χρειαστεί να αγοράσουμε κάποιες παλέτες, το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και ιδιαίτερο !! 

Δείτε μια καταπληκτική τραπεζαρία έτοιμη να δεχθεί οικογενειακά & φιλικά δείπνα !!  

Η ομελέτα σας περιμένει !! Καλή σας όρεξη !! 






Το ιστολόγιο και στο facebook !! 



Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Mπάρες ασφαλείας για προστασία σπιτιού (protect home)



Τα μέτρα για την αντικλεπτική προστασία περιορίζονται συνήθως στην εξώπορτα. Προφυλάξεις όμως χρειάζονται και σε άλλα σημεία.

Οι πολύπλοκες κλειδαριές και τα άλλα αντικλεπτικά συστήματα, εξοπλίζουν κατά κανόνα τις εξώπορτες των σπιτιών και των διαμερισμάτων. Πολλές φορές όμως υπάρχουν δευτερεύουσες πόρτες με παλιές κλειδαριές οι οποίες αποτελούν προσφιλές στόχους για τους διαρρήκτες.

Η τοποθέτηση μιας κλειδαριάς με κύλινδρο ασφαλείας και η συναρμολόγηση ενός ενισχυμένου αντικρύσματος στο πλαίσιο της πόρτας, εξασφαλίζει αυξημένη αντίσταση σε απόπειρες διάρρηξης με σχετικά ελαφριά διαρρηκτικά εργαλεία. Σε μια κάπως απόμερη όμως, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν ισχυρότερα και βαρύτερα μέσα όπως γρύλοι φορτηγών και υδραυλικές πρέσες, οπότε ούτε η καινούρια κλειδαριά μπορεί να αποτρέψει την εισβολή.

Αν και κάπως πρωτόγονες, οι παραδοσιακές μπάρες που πιάνουν όλο το φάρδος της πόρτας και συρταρώνουν στην κάσα και από τις δύο μεριές, δυσκολεύουν πολύ τις προσπάθειες των ανεπιθύμητων επισκεπτών. Αν σας φαίνονται ακριβές οι μεταλλικές μπάρες μπορείτε να προτιμήσετε μια ξύλινη μπάρα που πιάνει δεξιά  – αριστερά σε μεταλλικά ελάσματα.

Θα χρησιμοποιήσετε ένα καδρονάκι τετράγωνης διατομής 70×70 χλσ. για να περισσεύει λίγος χώρος για τις κεφαλές των βιδών. Το μήκος του καδρονιού πρέπει να είναι τόσο ώστε να ξεπερνάει την κορνίζα της πόρτας και από τις δύο πλευρές. Ακριβώς στη μέση, ανοίγετε στο καδρόνι μαι τρύπα με διάμετρο 2 χλσ. μεγαλύτερη από την εξάγωνη βίδα που θα χρησιμεύει σαν άξονας περιστροφής της μπάρας.

Μπάρα χωρίς κλείδωμα
Πρόκειται για ένα είδος διπλού σύρτη. Δύο γλώσσες σπρώχνονται προς τα έξω και συρταρώνουν στα αντικρίσματα. Το περιθώριο τους μπορεί να ρυθμιστεί για πόρτες από 850 έως 1000 χλσ.. Οι δυο βάσεις βιδώνονται σε μεταλλικές πόρτες με λαμαρινόβιδες και σε ξύλινες με βίδες Spax.Οι θέσεις για τα αντικρίσματα υπολογίζονται με βάση τη διαδρομή της κάθε γλώσσας. Το βίδωμα γίνεται με ειδικές βίδες και ούπα και στο τέλος στερεώνονται και η «κασέτα» της κάθε  γλώσσας.

Μεταλλική μπάρα με κλειδαριά ασφαλείας
Ένας θωρακισμένος διπλός σύρτης με κλειδαριά ασφαλείας ανεβάζει οπωσδήποτε σημαντικά το επίπεδο της αντικλεπτικής προστασίας. Οι δυο γλώσσες κινούνται από έναν «αφαλό» ασφαλείας και μανταλώνουν σε αντικρίσματα ή και μέσα στην τοιχοποιία αν η θέση της πόρτας το επιτρέπει.. Το σύστημα αυτό αποτρέπει την ανύψωση της πόρτας και την παραβίαση της προς τα μέσα ή προς τα έξω. Ειδικές τάπες προστατεύουν τις βίδες από το τρύπημα που συχνά επιχειρούν οι διαρρήκτες. Μια παραλλαγή του συστήματος έχει γλώσσα μόνο στην πλευρά της κλειδαριάς ενώ στην άλλη άκρη λειτουργεί με μεντεσέ κάτι που κάνει τον χειρισμό πολύ πιο εύκολο.



Βήματα :

Δεν είναι πολλά τα υλικά που χρειάζονται για να «αμπαρώσετε» μια πόρτα με τρόπο παραδοσιακό, αλλά εξαιρετικό και αποτελεσματικό και καθόλου δαπανηρό.
Ανοίξτε στην πόρτα την τρύπα για τον άξονα, περάστε απ’ έξω την εξάγωνη βίδα (πάχους 12 χλσ.) και στερεώστε από μέσα τη μπάρα με ροδέλα, παξιμάδι και κόντρα παξιμάδι.





Η μπάρα, της οποίας έχετε πρώτα στρογγυλέψει λίγο τις ακμές, πρέπει να περιστρέφεται ελεύθερα στη βίδα. Με το αλφάδι, σημειώνετε στις άκρες τις αντίστοιχες θέσεις των στηριγμάτων.
Το ενα μεταλλικό στήριγμα θα βιδωθεί με το άνοιγμα προς τα κάτω και το άλλο με το άνοιγμα προς τα πάνω. Σημαδεύετε στον τοίχο τα σημεία που θα τρυπήσετε για τα ούπατ.





Βιδώστε τα μεταλλικά στηρίγματα με εξάγωνες βίδες 8×80 χλστ. Δοκιμάστε την περιστροφή της μπάρας και αν χρειάζεται, ρυθμίστε ανάλογα τα (αντίστροφα βιδωμένα)




σας περιμένουμε και στο facebook


*προστέθηκε στο ιστολόγιο νέα ενότητα με "tips"



Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Φτιάχνουμε.... Φρέσκο Σπιτικό Ψωμί (VIDEO HD) !!!!! (FRESH BREAD)

Φίλες και φίλοι του ιστολόγιου, σήμερα θα αφήσω για λίγο της κατασκευές στην άκρη, και θα σας δείξω μια απλή συνταγή για φρέσκο σπιτικό ψωμί !! 
Χρησιμοποιώ τον αρτοπαρασκευαστή της Kenwood BM 350, αλλά το ίδιο ψωμάκι το έχω κάνει και στο χέρι και μετά ψήσιμο στην ξυλόσομπα μου !!! 

Βασικά με τα ζυμάρια "παίζω" εδώ και 3-4 χρόνια !! Έχω πειραματιστεί αρκετά, και συνεχίζω να πειραματίζομαι όταν έχω κέφι για διαφορετικές γεύσης !! Το τι προζύμια.... το τι αλεύρια έχω δοκιμάσει δεν λέγετε (από βιολογικό αλεύρι Κινόας.... αλεύρι Ζέας.... μέχρι και Χαρουπάλευρο) !!

Το σίγουρο είναι ότι όσο ανεβαίνουμε σε ποιότητα στο αλεύρι μας, τόσο ποιο θρεπτικό ψωμί πετυχαίνουμε !!  

Ενα από τα αγαπημένα μου ψωμιά, είναι το σταφιδόψωμο που φτιάχνω !!! Απλά.... δεν υπάρχει σε γεύση αντίστοιχο !!!!! κάποια στιγμή θα σας δώσω την συνταγή !!  

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε, ψωμάκι με τραγανή κόρα, με ωραία υφή στην ψίχα. Αν αντέξετε και δε το φάτε σε ένα γεύμα....... αντέχει άνετα 4-5 ημέρες !!!! 
Το συγκεκριμένο ψωμί το φτιάχνω φανατικά εδώ και 6-7 μήνες στην οικογένεια μου, και δεν λέμε να ξεκολλήσουμε !!! Είναι τέλειο !!  

Σας παραθέτω σημερινό βίντεο με την διαδικασία αναλυτικά !! Μπείτε στην διαδικασία να το φτιάξετε και γράψτε μου εντυπώσεις !!! 

Και για να μην παρεξηγηθώ αφήνοντας εντυπώσεις του τύπου "αυτός τα ξέρει όλα" ή "αυτός την είδε ξαφνικά αρτοποιός" χαχαχαχαχα, σας ξεκαθαρίζω ότι δηλώνω μαθητής !! Κανείς δεν τα ξέρει όλα.... !!! :)))


VIDEO HD




PHOTOS







Υλικά :

300 ml νερό
2-4 κ.σ λάδι
2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. Σιμιγδάλι (ψιλό & χοντρό μας κάνει)
400 γρ. Αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
2 κ.σ Ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Σουσάμι (προαιρετικά)


Μερικά από τα ψωμιά μου ανά καιρό....





Σταφιδόψωμο 



Περισσότερα.... στην ομάδα μας στο facebook



*Το άρθρο αυτό πάει στην ενότητα "Διάφορα" !!