Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Θέρμανση σπιτιού με Ενεργειακή ξυλόσμπα PRITY FGW15 / Θερμική απόδοση 20 kw

Ενεργειακή Ξυλόσομπα με μπόιλερ για σύνδεση με τα καλοριφέρ, PRITY FGW15 με θερμική απόδοση 20 kw 
Η εγκατάστασή της έγινε 2/12/2012 !! 

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της :

Σόμπα ξύλου με μπόιλερ (καλοριφέρ) Prity FG W15
Ατσάλι Χυτοσίδηρο
Φουρνάκι με θερμόμετρο
Πυρότουβλα στον χώρο καύσης
Χώρος συλλογής στάχτης
Ξύλινες λεπτομέρειες στις λαβές

Χώρος αποθήκευσης καύσιμης ύλης
Κεραμικό πυράντοχο στην καύση τζάμι
Σύστημα airwash για καθαρό τζάμι

Κλείστρο αέρος στο μπουρί

Κατάλληλο για χώρους:118m2 ή 308m3
Θερμική Ισχύς:15+5=20 kW
Απόδοση:82%
Εγγύηση:2 χρόνια
Διαστάσεις Μ x Π x Υ:57/53/93 cm
Βάρος: 136 kg
Διάμετρος μπουριού:∅130 mm
Μέγιστο μήκος ξύλου:43 cm
Χωρητικότητα νερού: 14 lt
Καύσιμο : Καυσόξυλα - Μπριγκέτες

Υψηλής απόδοσης ξυλόσομπα με εστία μαγειρέματος και φούρνο με θερμόμετρο για εξαιρετικές δημιουργίες. Μπορείτε να μαγειρεύετε ή να ψήνετε το φαγητό σας ενώ παράλληλα θερμαίνετε χώρους. Είναι εξοπλισμένη με μανδύα νερού που σας δίνει τη δυνατότητα να θερμαίνετε απομακρυσμένα δωμάτια μέσω σωμάτων καλοριφέρ. Είναι διακοσμημένη με πλαινά από εμαγιέ ή γρανίτη. Είναι κατασκευασμένη με άριστης ποιότητας χάλυβα και χυτοσίδηρο , με τα υψηλότερα στάνταρ αποδοτικότητας και έχει πιστοποίηση CE.


Το Κόστος της σήμερα είναι κάπου στα 350-400 ευρώ ---> δείτε εδώ 
Το 2012 που την αγόρασα κόστιζε κάπου στα 650 ευρώ !

Τα υλικά της κατασκευάζονται στην Βουλγαρία και η συναρμολόγηση γίνεται στην Ελλάδα !!! Είναι πιστοποιημένη με ΕΡΑ και CE !!!


Πάμε να δούμε την εγκατάσταση με της πιο σημαντικές φώτο !


Αρχικά τοποθετήθηκαν 5 σώματα καλοριφέρ !!
Η σόμπα ήρθε και άναψε στο φουλ για κανα 2ώρο έξω από το σπίτι για να κάψουμε καλά τα μέταλλα και μετά τοποθετήθηκε στην θέση της !! Βλέπουμε το πρώτο τρύπημα στον τοίχο !!


Τα μπουριά θα περάσουν μέσα από μια μικρή αποθήκη !!!    Μέσα στην αποθήκη υπάρχει ο κυκλοφορητής, το ανόδιο Μαγνησίου, ο θερμοστάτης, και όλα τα σχετικά !!

Ο κυκλοφορητής είναι συνδεδεμένος με σταθεροποιητή τάσης (ίσως... περιττός)  καθώς και UPS 1000 KVA για ασφαλής λειτουργία ακόμα και σε διακοπή ρεύματος !!! όλα μελετημένα και τακτοποιημένα !!!!!

 


Ανόδιο Μαγνησίου για προστασία από Διάβρωση !! 
  

Και πάμε να βγούμε έξω στον φωταγωγό με δεύτερο τρύπημα !!Στον φωταγωγό υπάρχουν τα κολεκτέρ όπου κάθε διπλό βανάκι (κόκκινο - μπλε) μας οδηγεί σε κάθε σώμα καλοριφέρ ξεχωριστά !! Διακρίνουμε 5 βανάκια συνδεδεμένα, οπότε 5 σώματα καλοριφέρ στο σπίτι (88-90 τμ) !! 
Παροχή νερού παίρνουμε από της σωληνώσεις που πάνε στον νεροχύτη της κουζίνας !!Και πάμε προς ταράτσα (2ος όροφος) την καπνοδόχο μας ! Πολλά μέτρα στα υλικά όπως βλέπεται !
Βγήκαμε ταράτσα !!!! Η σωληνώσεις οδηγούν προς το ντεπόζιτο μου για να δώσουμε ζεστό νερό από την τζακόσομπα στο δίκτυο νερού. (Κουζίνα-Μπάνιο) !! 

Σε περίπτωση που περάσω τους 90 βαθμούς στην σόμπα, το σύστημα θα εκτονώνει την περιττή ζέστη στην ταράτσα ψεκάζοντας με καυτό ατμό !!! Βλέπεται την χαλκοσωλήνα τέρμα αριστερά και μπροστά μπροστά !! 

 Ζεστό νερό λοιπόν τον χειμώνα για μπάνιο και πλύσιμο πιάτων, από την ενεργειακή μας Σόμπα !!!!!!

Σύνδεση στην σερπαντίνα του μπόιλερ !!!!!

Ξανακαταβαίνουμε κάτω στο σπίτι να δούμε το θερμόμετρο όπου έχει τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της σόμπας !!

Ο τεχνικός μου έχει βάλει σημάδι με μαρκαδόρο αρχικά (μπλε-κόκκινο) το όριο του νερού για να είμαστε οκ. Παραπάνω δεν το χρειαζόμαστε !!! Το ανώτερο που μπορώ να φτάσω είναι τους 90 βαθμούς (κόκκινη γραμμή). Η σόμπα μπορεί να φτάσει στο χαλαρό τους 120 βαθμούς.... αλλά το πρόβλημα μετά πάει στην αντοχή των μονοσωλήνιον που περνάνε κάτω από το δάπεδο !!! Μετά τους 90 βαθμούς υπάρχει ο κίνδυνος να καούν τα μονοσωλήνια !! Σε αυτό παίζει βέβαια και ρόλο η αντοχή του μονοσωλήνιου !!!! Εμένα έχει μάξιμουμ 110 βαθμούς κελσίου αντοχή. !! 


Δείτε την θερμοκρασία στο νερό που πάει στα καλοριφέρ στους 60 βαθμούς !!
Δείτε θερμοκρασία στον φούρνο σε φουλ άναμμα της σόμπας !!

300 βαθμούς !!!!!

Εχω ανεβάσει τον φούρνο μέχρι τους 350 βαθμούς !!!!!!!!!!!

320 βαθμούς στον μετρητή !!!!Το θερμόμετρο του σπιτιού στους 25 Κελσίου !!! 
Για να κουβαλάω τα ξύλα μου έφτιαξα και ένα μικρό κασόνι από σανίδες παλέτας !!! 
Αυτή λοιπόν ήταν η εγκατάσταση της σόμπας !!! Το σπίτι έχει στο χαλαρό 23-25 βαθμούς Κελσίου τον χειμώνα όπως είδατε, και εμείς χαιρόμαστε την ζεστασιά της !!! 


Βέβαια δεν χαιρόμαστε μόνο την ζεστασιά της..... αλλά και τα φαγητά της !!!! 

Ψητά.... Ψωμιά... Πατάτες οφτές... Λουκάνικα... Κάστανα....  όλα στον φούρνο της σόμπας, και ο λογαριασμός της ΔΕΗ πέφτει αισθητά !!!

Φέρτε μου ταψιά με φαγητό να σας τα ψήσω !!! χεχεχεχε
Πατατούλες οφτές !!! 
Συνοδεία με ελιές και ρακί παραγωγής μου !!!
Ψωμάκια στην σόμπα αφότου βγήκαν από την φόρμα !!!!Και το γλύκισμα μας στην σόμπα !!!Θέλετε και άλλα ???????? Ο χειμώνας έρχεται...... !!!! 


Συνολικό Κόστος για όλα αυτά : 2.360 ευρώ μαζί με την εργασία του τεχνικού !!! Κόστος ξυλείας Ελιάς : 120 ευρώ ο τόνος εδώ στο Ηράκλειο ΚρήτηςΚαλό & ζεστό χειμώνα !!!! Βρείτε μας και στο facebook !!

find us facebook !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου