Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Καταπληκτικό παράθυρο από παλέτα !!!! "pallet windows"

(πριν 4 μέρες) Φίλοι μου γεια σας !! 


Νέα κατασκευή είναι σε εξέλιξη, και όπως πάντα θα την δούμε και αυτή σιγά σιγά !! 

Η αγωνία της κατασκευής χάνεται αν σας πω τι ακριβώς φτιάχνω. σωστά ??Μέχρι να έχουμε την ολοκλήρωση της κατασκευής ας δούμε της πρώτες φώτο !!!! Φτιάξιμο παράθυρου !!Φτιάξιμο & Βάψιμο στα παραθυρόφυλλα !!

Βάψιμο σε μεντεσέδες και βίδες 3.5χ16 (δεν έβρισκα έτοιμα βαμμένα)30 μαύρη καμπαράδες !! Φτιάξαμε παζλ 1000 κομματιών για να δημιουργήσουμε ένα εικονικό τοπίο "πίσω" από το παράθυρο !! 
Το τσέκαρα να δω πως έρχεται επάνω και...... σπάω το πρώτο τζάμι πάχους 3 χιλιοστών !! (μετράτε σπασίματα......... από εδώ και κάτω) :P

"διακρίνεται το σπάσιμο αριστερά"
Αφού τσέκαρα και... έσπασα το τζάμι, προχώρησα στο βάψιμο του παραθύρου !! 

"πίσω πλευρά"
Αφού στέγνωσε το παράθυρο τοποθέτησα το παζλ με νέο.... τζάμι, και με λαμάκια βίδωσα το χαρτόνι επάνω για να το στηρίξω !! 

Παίρνω μια πρώτη γεύση με το παζλ κουμπωμένο επάνω !! τοποθετώ και τα παραθυρόφυλλα να δω αν έρχονται ακριβείας !! το μέτρημα ήταν καλό και όλα ήρθαν σωστά !! 
ώρα να βιδώσω του μεντεσέδες μου !! Η κατασκευή έχει αρχίσει να παίρνει μορφή !!!!

Τοποθετώ ένα κάθετο πηχάκι για να κρύψω την ένωση των παραθυρόφυλλων !! Αρχίζω να καρφώνω τους διακοσμητικούς καμπαράδες !!

......Έχω πέσει με τα μούτρα στην εργασία, και ξέχασα να αφαιρέσω το παζλ με το τζάμι, και.... NAI.... με τα χτυπήματα... σπάω και το δεύτερο τζάμι !!! εδώ από τα νεύρα μου.... ξέχασα να τραβήξω φώτο !! :P 

Ξανά στο τζαμάδικο για νέο τζάμι !!!! :P 11/9/2014 UPTADE

Συνεχίζω με την τοποθέτηση διακοσμητικών καρφιών εσωτερικά !! 

Έρχεται μια φίλη για καφέ στο σπίτι, βλέπει την κατασκευή... και λέω ας κουμπώσω ξανά το παζλ με το τζάμι επάνω.... να το δει κάπως ολοκληρωμένο !!! Δεν πρόλαβε όμως.... ξανά ΚΡΑΚ..... και νέο σπάσιμο για τρίτη φορά !!! :P

Λέω στοπ τα τζάμια.... το επόμενο θα είναι πλεξιγκλάς να τελειώνω επιτέλους !!! 
Ευτυχώς που έχω ξάδελφο που εργάζεται σε τζαμάδικο εδώ στο Ηράκλειο και μου έκοβε τα τζάμια !! Γιάννη K. σε ευχαριστώ. Σε... ταλαιπώρησα... αλλά στο ζήτησα από την αρχή "θέλω να μου κόψεις πλεξιγκλάς... αλλά δεν είχατε στο μαγαζί !!! λες και το 'ξερα ότι θα έσπαγα 3 τζάμια ο.... ατζαμής  χαχαχαχαχα  :) 

Βέβαια για να τα λέμε όλα.... αν είχα το κατάλληλο εργαλείο "Ρούτερ" δεν θα είχε σπάσει κανένα !! θα είχα δημιουργήσει την σωστή πατούρα περιμετρικά του πλαισίου, και το τζάμι θα ήταν άκρως προστατευμένο !! τσπ.... πιστεύω κάποια στιγμή να το αποκτήσω !!! πάμε παρακάτω... 

προχωρώντας την κατασκευή, μου ήρθαν πάρα πολλά στο μυαλό που θα μπορούσα να προσθέσω, δίνοντας το κάτι παραπάνω σε εμφάνιση !!! Βλέπεται..... ήθελα να δημιουργήσω μια πλήρη αναπαράσταση των παλαιών παραθύρων. Ξέρετε... αυτά που βλέπουμε σε εγκαταλελειμμένα παλιά σπίτια στα χωριά μας !! τα παράθυρα με τα παλιά μάσκουλα.... με τα παλιά χερούλια.... με τους παλιούς σύρτες... κλπ κλπ !! 

Αναζήτησα λοιπόν χερούλια σε πεπαλαιωμένο στυλ !! βρήκα τα παρακάτω στην φώτο !!
Πράγματι είναι πολύ όμορφα, αλλά βάζοντας τα στην κατασκευή, κάτι δεν μου πήγαινε καλά !! 

Δεν μου άρεσε το δέσιμο... !! Ε ?? Τι λέτε εσείς ?? χμμμ δεν δένει σωστά !! 

Και από μέσα που τα έβαλα έδειχνε.... too much !! Οπότε... τα αφήνω για καμιά άλλη κατασκευή στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν. το σίγουρο είναι ότι.... θα βρω τον τόπο τους !! :)

Από τον μπουφέ από παλέτα που είχα φτιάξει   μου είχαν περισσέψει και 2 μικρά χερουλάκια, αλλά ούτε αυτά ταίριαζαν !! σαν σταγόνα στον Ωκεανό δείχνουν !! :P  

uptade 12/9/2014 finishΚαι..... ερχόμαστε στο σήμερα όπου ολοκληρώνουμε και αυτήν την κατασκευή !!

Αφού σπάσαμε 3 τζάμια... ήρθε σήμερα το μεσημέρι το πλεξιγκλάς (3 χιλιοστά) από τον φίλο μου τον Νίκο Γκοντέ (τζαμάδικο στον Πύργο Μονοφατσίου) !! 
Αυτήν την φορά όλα πήγαν καλά χάρη στην μικρή αυτή ευλυγισία του πλεξιγκλάς !! το παζλ κούμπωσε όμορφα και..... πάμε για κρέμασμαααααα !! 


Πάμε επιτέλους να δούμε την νέα αυτή πανέμορφη κατασκευή από 100% ανακυκλώσιμο υλικό όπως είναι η παλέτα !!!! 

Η χαρά της δημιουργίας..... σε όλο της το μεγαλείο από έναν τελειομανή σε ότι και αν φτιάξει !!! Νιώθω υπερήφανος και για αυτήν την κατασκευή μου και θαυμάστε την, με.... ανοικτά παράθυρα.... με κλειστά παράθυρα.... αλλά και με το ενδοδαπέδιο φωτιστικό μου από παλέτα!!! Ενα σαλόνι με όλα τα έπιπλα παλετοκατασκευές !!!!

Τα σχόλια δικά σας !!!!!   
Την κατασκευή του φωτιστικού, δείτε την εδώ !!
Η μεγάλες κατασκευές συνεχίζονται !!!!!!!!!!!!!

Σας περιμένω και στο facebook !! Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου