Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Πάγκος Ρούτερ (Workbench Router Black & Decker)


Μια φορά και έναν καιρό..... πριν 5-6 χρόνια ως οδηγός-τεχνικός σε μια εταιρία ηλεκτρικών συσκευών & επίπλων συναίβει το εξής περιστατικό !!! Ξεκίνησα κάποια στιγμή να παραδώσω ένα τραπεζάκι τηλεόρασης σε κάποιον πελάτη !! Καθώς πήγαινα να κάνω την παράδοση, δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα του φορτηγού (υπήρχε πρόβλημα στην κλειδαριά) με αποτέλεσμα εν κινήσει.... η πόρτα να ανοίξει.... και το τραπεζάκι έφυγε πίσω και έσκασε στον δρόμο... που για καλή μου τύχη πίσω δεν ακολουθούσε κανένα αυτοκίνητο για να συμβεί κάτι πιο σοβαρό !!!! Ήταν μια κακή στιγμή !!!

Το τραπεζάκι στο πέσιμο όπως βλέπεται στην φώτο υπέστη πολλά.... "κατάγματα", με αποτέλεσμα να μην παραδοθεί στο σπίτι του πελάτη..... αλλά, παραδόθηκε στο δικό μου σπίτι με ότι αυτό συνεπάγεται (το έσπασα και το χρεώθηκα.... σπασμένο) !!! 

Για αυτά τα 5-6 χρόνια.... ήταν φυλαγμένο στην αποθήκη ως... ραφιέρα !!!!

Ηρθε λοιπόν η ώρα του.... να βγάλει τα λεφτά του !!! Θα γίνει πάγκος εργασίας με ενσωματωμένο επάνω του το καινούργιο Ρούτερ !!!! 


"Πάγκος Ρούτερ Black & Decker"  
Το σουλούπωσα όσο μπορούσα... το ενίσχυσα για μεγαλύτερη σταθερότητα... του κούμπωσα και μια πλάτη και είμαστε κομπλέ !!!Συνεχίζουμε.....

Σε μια άλλη παράδοση ήταν να συναρμολογήσω μια ντουλάπα τρίφυλλη σε ένα Ιατρείο στον χώρο υποδοχής !! Ανοίγοντας την συσκευασία βλέπουμε στο ένα φύλλο της πόρτα στο σημείο που σας δείχνω, να έχει ένα μικρό χτύπημα !!! Σαφώς και έγινε αντικατάσταση του χτυπημένου κομματιού.... και το χτυπημένο ως "άχρηστο"... μπήκε στην αποθήκη και αυτό !!! 

Ήρθε λοιπόν η ώρα του..... να χρησιμοποιηθεί και αυτό στον πάγκο !!! Μελαμίνη βέβαια που δεν ενδείκνυται για πάγκο εργασίας, αλλά όσο αντέξει !!!!! Είμαι βέβαιος ότι θα με βγάλει 1-2 χρόνια !!

Όταν έχεις το μικρόβιο των κατασκευών, δεν πετάς τίποτα απολύτως, και πόσο μάλλον ένα τόσο μεγάλο κομμάτι μελαμίνης !! Σωστά ??   Και αρχίζουμε την κατασκευή μας !!!! 

Πρώτη επαφή του εργαλείου στα χέρια μου, και τα εγκαίνια γίνονται στο σκάψιμο μόλις 2-3 χιλιοστόν για να χωνευτεί εκεί μέσα !! Μια χαρά τα πήγαμε !! Τόσο καιρό στης συναρμολογήσεις & τοποθετήσεις επίπλων.... περισσεύματα βίδες από πόμολα-χερούλια !! Μου ήρθαν κουτί και η βίδες, καθότιν το Ρούτερ δεν σου της παρέχει για εφαρμογή του εργαλείου σε πάγκο !!  

Φρεζάρισμα και βίδωμα μέχρι να περάσουν υποχρεωτικά λίγο κάτω από την επιφάνεια του πάγκου εργασίας !! 
Έτοιμο... βιδωμένο σταθερά το εργαλείο, όχι όμως και ο πάγκος !!!! Εδώ έχουμε βιδώσει τον πάγκο μας !!
Η κατασκευή δεν έχει τελειώσει ακόμα !!! Κάτω από το Ρούτερ θα κουμπώσει ένας γρύλος αυτοκινήτου που θα βοηθήσει στο ανεβοκατέβασμα του εργαλείου όμορφα και ωραία !!!

Πάνω στον πάγκο πρέπει να φτιάξω έναν οδηγό για να κόβω και να φτιάχνω σωστά τα ξύλα μου !!! 

Εχει ακόμα δουλίτσα, οπότε σύντομα η συνέχεια !! UPTADE 27/9/2014
Λοιπόν.... ο πάγκος για το Ρούτερ ολοκληρώθηκε σήμερα !!! 

Έγιναν κάποιες τροποποιήσεις και βελτιώθηκαν κάποια σοβαρά λάθη όσο αναφορά στο βύθισμα του Ρούτερ επάνω στον πάγκο ο οποίος μου αφαιρούσε 2 ολόκληρα εκατοστά !! Έκοψα λοιπόν ένα κομμάτι MDF πάχους 6 χιλιοστών και πάνω εκεί προσάρμοσα το Ρούτερ !!! 

Προστέθηκε ο οδηγός ο οποίος κινείτε επάνω σε δρόμο που έσκαψα με το Ρούτερ σε πάχος 6 χιλιοστόν !!

Για ανύψωση του Ρούτερ προσάρμοσα έναν γρύλο αυτοκινήτου ! τον ακινητοποίησα με δυο σανιδάκια για να μην παίζει δεξιά και αριστερά, και μετά από δοκιμή όλα λειτουργούν άψογα !! 

Για την λειτουργία του Ρούτερ έχω κάνει το εξής "προς το παρόν".... με ένα δεματικό (tire up) έπιασα το button σταθερά να είναι μόνιμα πατημένο. Βάζουμε την πρίζα και ξεκινάει μόνο του !! Αργότερα όμως θα φτιάξω μια μπαλαντέζα με διακόπτη on/off τοποθετημένο κάπου κάτω από το πάγκο !!! 

Αυτά εν ολίγοις.... μένει να το δουλέψω λίγο.... να δω πως πάει, και αν έχω κάποιο θέμα θα γράψω εδώ για τυχόν βελτίωση !!! 


Πάμε στης φώτο !!  


Έφτιαξα και αυτό το "κολπάκι" για την Αναρρόφηση σκόνης !! Μέσα εις την.... οπή θα κουμπώνει το.... "ματσούκι" της ηλεκτρική σκούπας !! .....άλλα κόλπα !!!! Τοποθετήθηκε σήμερα ο δεύτερος οδηγός ο οποίος θα κρατάει σταθερά το προς επεξεργασία ξύλο !! Με τον τρόπο αυτόν δεν θα χρειάζεται να περνάω τα χέρια μου μπροστά από την φρέζα με κίνδυνο να χάσω κανα... δάχτυλο !!! :P

Επίσης άλλος ένας κάθετος τρίτος οδηγός θα τοποθετηθεί για να κρατάει το προς επεξεργασία ξύλο σταθερά κάτω στον πάγκο !!  


Δείτε και της πρώτες "προπονήσεις" στον πάγκο εργασίας σε VIDEO εδώ 

Σας περιμένουμε και στο Facebook !!!

facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου