Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

Νέο κουμάσι για Ορτύκια και Φασιανούς στο χωριό !!!!!!!!!

Άλλη μια απλή κατασκευή (πραγματικά απλή.... :P) στο κοτέτσι μας σήμερα που έχουμε στο χωριό !! 

δεν είναι τίποτα το τρομερό.... αλλά την προσθέτω στο ιστολόγιο γιατί "ίσως" σε κάποιον να του φανεί χρήσιμη !! 

μου αρέσουν τα.... αυγά των Ορτυκιών και βρήκα "αφορμή" για να φτιάξω ένα δικό τους χώρο !! Λίγο περιορισμένος και σκοτεινός βέβαια ο χώρος, αλλά με ένα μεγάλο παράθυρο που μου έχει μείνει να ανοίξω θα περνάνε super !!!!!!  
Στον μισό χώρο θα είναι τα Ορτύκια και στον άλλον μισό χώρο θα μπούν 1 ζευγάρι Φασιανοί που είδη έχουν παραγγελθεί από εκτροφέα !! 
ο χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να τα υποδεχτεί !! θα δημιουργηθεί ένας βραχότοπος με ποταμίσια άμμο κάτω στο έδαφος, θα μπουν χοντρά κλαδιά, θα προστεθούν και κλαδιά από θυμάρι...αστοιβίδα και κανένα αχινοπόδι, θα γίνει και ένα ασβέστωμα με σβησμένο ασβέστη και θα είναι όλα οκ !!! 

Σίγουρα δεν θα αγγίζει την τελειότητα όπως την μεγάλη κλούβα μου για τα καναρίνια μου την οποία διατηρώ στην βεράντα της οικίας μου !!!  για να την θυμηθούμε την παραθέτω βήμα βήμα εδώ !!!  


πάμε να δούμε το νέο.... κουμάσι !!!! 

Χρησιμοποίησα 40 μέτρα δοκαράκια 5χ5 και κουνελόσυρμα !!! το κόστος βγήκε κάπου στα 70 ευρώ όλα μαζί (ξυλεία.... πλέγμα... βίδες...μεντεσέδες...σύρτες... κλπ κλπ) !!! 

σε γωνία που βλέπετε είχε μείνει ένας σωρός από "μαρμαρόσκονη" !! με το που τα έριξα μέσα στον νέο χώρο τους... έτρεξαν αμέσως εκεί !!! κοιτάξτε πως έγιναν !!! κυριολεκτικά τρελένονται στο.... μπάνιο με μαρμαρόσκονη !!! χαχαχαχαα
φέραμε και φρέσκα αυγουλάκια Ορτυκιών στο σπίτι !! σούπερ μεζές, κλάσεις ανώτερα διατροφικά από το αυγό της κότας !!!!!!!!!!!!

και μερικές φώτο από τα ζωντανά μας !! όπως προσέξατε.... παλετοκατασκευές και εδώ.. χαχαχα !! 


εδώ είναι και ο περιστερώνας μας !!! (παράλειψη να τραβήξω φώτο τα περιστέρια) !! next time.. !! 
σύντομα θα προστεθούν και άλλες φώτο μετά την ολοκλήρωση του κουμασιού !!! 

to be continued.... !!!!


το blog και στο facebook !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου