Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Τοποθέτηση "TEPOSTONE" καθώς και πλακάκια για πρώτη φορά !!!

Όπως σωστά έχετε προσέξει στο blog, είμαι λάτρης των κατασκευών. Τον κατασκευών.... γενικά, και όχι μόνο των κατασκευών με βάση το ξύλο !!! 

Σήμερα λοιπόν θα σας παρουσιάσω άλλη μια κατασκευή με βάση τα δομικά υλικά !! Τούβλο... τσιμέντο... πέτρα... μυστρί κ.α. έδωσαν μια φανταστική ζαρντινιέρα !!!  

Εχουμε πει....το δυνατό μου σημείο είναι ότι τα χέρια μου πραγματικά πιάνουν αρκετά καλά !! Ότι μα ότι... βάλω στο μυαλό μου να φτιάξω..... ξέρω ότι θα το καταφέρω !! Σίγουρα όχι τέλεια όπως ένας επαγγελματίας, αλλά θα το κάνω όπως και να έχει !! Για να το πούμε και αλλιώς... "το παιδί για όλες της δουλειές" 

2010 λοιπόν, έχτισα με τούβλα την ζαρντινιέρα που βλέπεται παρακάτω. Ήταν η πρώτη μου φορά που είπα να πιάσω μυστρί και να τολμήσω να κάνω κάτι τέτοιο !!
Αρχικά σχεδίασα την ζαρντινιέρα μου με χαρτοταινία στο έδαφος για να της δώσω το σχήμα που βλέπεται. Αν την δει κάποιος από κοντά θα προσέξει ότι.... εντάξει πάει ολίγον τι... σαν την πλάτη μου, αλλά είπαμε... δικαιολογημένος έτσι ?? Για πρώτη φορά μια χαρά τα πήγα !! 
Και λέω για πρώτη φορά... γιατί η δεύτερη ήταν τα πλακάκια κάτω στης αυλές μου !!! Και αυτά μονάχος μου τα έβαλα σχετικά εύκολα. Το δύσκολο ήταν η τσιμεντογωνία που εκεί έβαλα επαγγελματία τεχνίτη για να μου δώσει και της σωστές κλήσεις. πολύ Σημαντικό αυτό !!! χωρίς την τσιμεντογωνία πλακάκια σωστά δεν μπαίνουν με την καμία που λέμε !!!!

2011... στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ζαρντινιέρας, δεν είχα μείνει ευχαριστημένος από θέμα υγρασίας !!!!! Αν και είχα μονώσει εσωτερικά την κατασκευή με ειδικό αστάρι που μου είχαν συστήσει από κατάστημα χρώματα-σιδηρικά, με τα πολλά νερά το χρώμα φούσκωνε απ' έξω και ήταν κακάσχημο. Δεν μπορούσα να το βλέπω άλλο και κατέληξα να κάνω την τοποθέτηση ειδικού υλικού για απίστευτη μόνωση που ακούσει στο όνομα "tepostone" !! Είχα ακούσει τόσα λόγια για το συγκεκριμένο υλικό που είπα να το δοκιμάσω μιας και η αγορά πέτρας είναι απλησίαστη για τα οικονομικά μου !! Ενα αρκετά εύκολο... εύκαμπτο υλικό για επένδυση τοίχων !! Για όσους θέλουν να το ψάξουν παραπάνω, υπάρχει το site τους tepostone.gr !! 


2014 σήμερα... η ζαρντινιέρα δεν έχει παρουσιάσει το παραμικρό ίχνος από υγρασία !! Φανταστείτε.... βρόχινα νερά τον χειμώνα... ποτίσματα δικά μου καλοκαιρινά.... η  ζαρντινιέρα έχει δεχτεί πάρα πολλά νερά και πραγματικά "Απόλυτη" μόνωση αλλά και ομορφιά ταυτόχρονα !!! 

Δείτε και το βίντεο με την τοποθέτηση "tepostone" !!!Και πάμε λίγο και στης φώτο με την τοποθέτηση πλακιδίων η οποία πραγματοποιήθηκε πριν την επένδυση ζαρντινιέρας που είδαμε !!!
Λίγες μέρες αργότερα τοποθέτησα πέτρα tepostone και στα χτιστά παγκάκια που και αυτά τα έφτιαξα εγώ για ένα έχω ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα !!! 


Οι κατασκευές.... συνεχίζονται !!!! 


  
το blog και στο facebook !! 


.