Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Εντυπωσιακός καθρέπτης με.... "φέτες" κλαδιών !! DIY RUSTIC MIRROR !!

Φίλοι και φίλοι αναγνώστες του blog, σήμερα επέλεξα να σας παρουσιάσω ένα διαφορετικό θέμα. Θα δούμε βήμα βήμα την κατασκευή ενός άκρως εντυπωσιακού καθρέπτη πλαισιωμένο με "φέτες" κλαδιών σε rustic style !!!

Η κατασκευή είναι από την Jaime Costiglio "United States"





Αρχικά σε ένα τζαμάδικο θα κόψετε τον καθρέπτη στην επιθυμητή διάμετρο !! τον τοποθετείται στο ξύλο επάνω και σχεδιάζετε το περίγραμμα !! 



με ένα μέτρο τραβάτε διακεκομμένες γραμμές σε απόσταση 10 εκατοστά ή και 15 αν θέλετε !! στης διακεκομμένες αυτές γραμμές θα κόψετε το ξύλο σας με ηλεκτρικό σεγάκι !! 





στην πίσω πλευρά επιλέξτε τον παρακάτω τρόπο κρεμάσματος με τα μεταλλικά στηρίγματα επάνω σε αποστάτη ! 




το άλλο μέρος του στηρίγματος, αλφαδιάζεται & βιδώνεται με 8΄΄ τρύπημα στο τοίχο !! 


κόβεται "φέτες" από κλαδιά στο επιθυμητό πάχος (προσπαθήστε όσο είναι εφικτό να έχουν όλα το ίδιο πάχος)!! θα χρειαστούμε αρκετές "φέτες" σε διάφορα μεγέθη (μεγάλα και πιο μικρά) !! 




Και τώρα.... αρχίζει το παζλ !! καλό θα ήταν στο σημείο που θα τοποθετηθούν τα ξύλα να έχετε βάψει στο ίδιο χρώμα που είναι ο τοίχος σας !!!  το κόλλημα γίνεται είτε με ξυλόκολλα είτε με θερμοπιστολο !! ξεκινήστε με της μεγάλες φέτες και στα κενά κολλάτε της πιο μικρές !! 

*tips: αν θέλετε κρατήστε τα πριονίσματα του ξύλου.... με ρευστή κόλλα μπορείτε να καλύψετε εντελώς τα κενάκια που θα δημιουργηθούν !!! :)




Αφου τελειώσετε με το παζλ (πιστεύω να το διασκεδάσατε...) μπορείτε να κολλήσετε τον καθρέπτη σας με ειδική κόλλα που θα ζητήσετε από κατάστημα χρωμάτων & σιδερικών !!

 


κολλήστε καλά.... βάλτε κάτι βαρύ επάνω !! 




Ο πρωτότυπος και συνάμα Rustic εντυπωσιακός καθρέπτης σας είναι έτοιμος για κρέμασμα !!! 







Δείτε την κατασκευή και σε παραλληλόγραμμο !! να ευχαριστήσω την Λίτσα για την φώτο !! 




Καλή επιτυχία σε όσους το προσπαθήσουν !!!!! Στείλτε μας την δική σας προσπάθεια στο mail  karakonstantakisalexis @ gmail . com !! 


το blog και στο facebook !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου