Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σαλόνι από παλέτες !! My Pallet Living Room !!

Φίλοι μου γεια σας !! 

Μετά την κατασκευή του Σαλονιού που είδαμε όλοι μαζί (sofa pallet STEP BY STEP Here) βήμα βήμα, να λοιπόν που φτάσαμε "σχεδόν" στο τέλος !! Και λέω "σχεδόν".... γιατί είναι να φτιαχτούν και άλλα έπιπλα. Μια πολυθρόνα, ένας μπουφές-κονσόλα ο/η οποίος/α θα τοποθετηθεί πίσω ακριβώς από τον τριθέσιο σε διαστάσεις 1.20 μήκος, όσο δηλαδή είναι η πλάτη του τριθέσιου !! Θα φτιαχτεί επίσης μια μεγάλη κατασκευή για τον τοίχο πίσω από τον Διθέσιο, και κάποια άλλα διακοσμητικά. 
Φυσικά όλα τα έπιπλα φτιαγμένα από 100% ανακυκλώσιμο υλικό όπως είναι η παλέτες !!  
Ένα υλικό που εκ πρώτης, δείχνει εύκολο για κατασκευή, αλλά στην πραγματικότητα είναι το άκρως αντίθετο. 
Πιστέψτε με είναι αρκετά δύσκολο να καταφέρεις να προσαρμόσεις όσο πιο σωστά γίνεται και σου επιτρέπεται το συγκεκριμένο υλικό !! Δεν μιλάμε για πλανισμένη... λεία... χωρίς ατέλειες ξυλεία !! 
Μιλάμε για υλικό με διαφορετικές διαστάσεις. Ακόμα και ένας πόντος διαφορά από την μια παλέτα στην άλλη παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα !! 
Για να σας δώσω μερικά παραδείγματα για να έχετε μια εικόνα !!  
*Τα 10 συρτάρια που φτιάχτηκαν έχουν και διαφορετικό πλάτος !! Κάθε συρτάρι φτιάχτηκε και προσαρμόστηκε ξεχωριστά !!!!! 
*Το ύψος της πλάτης στον τριθέσιο και τον διθέσιο είναι διαφορετικά κατά 3-4 πόντους !! Δεν γίνεται να βγει το ίδιο αποτέλεσμα !! 
*το βάθος του καθίσματος διαφορετικό και αυτό, κατά 2-3 πόντους !! το ίδιο και η κλίσει της πλάτης προς τα πίσω !! Διαφορετική κλείσει στην πλάτη σημαίνει και διαφορετικό φάλτσο κόψιμο ( \ ) στο αφρολέξ για της μαξιλάρες καθίσματος !! 
*και πόσα άλλα ακόμα που θα τα συναντήσει ο οποιοσδήποτε ξεκινήσει μια αντίστοιχη λεπτομερής κατασκευή !! 

Θα μπορούσα να βάλω απλά την μια παλέτα επάνω στην άλλη.... να μην δώσω καθόλου κλείσει στην πλάτη και απλά να την βιδώσω πίσω....να αφήσω τα κενά των σανίδων όπως είναι.... και άλλες πολλές "Προχειρότητες" !! 
Ομως... πρόκειται για μια κατασκευή η οποία θα έμπαινε μέσα στο σαλόνι του σπιτιού μου, ΚΑΙ προχειρότητες.... δεν αρμόζουν σε έναν "τελειομανή" !!! 

Έδωσα βάση πάρα πολύ σε κάθε λεπτομέρεια και πιστεύω το τελικό αποτέλεσμα ανταμείβει την μεγάλη προσπάθεια μου !!!!! Είναι 100% χειροποίητη κατασκευή με πολύ μεράκι και ...... "ερασιτεχνικά εργαλεία" !!! 
Σαφώς και αν είχα επαγγελματικά εργαλεία, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ πολύ καλύτερο !!! 

Κάπου εδώ, να πω ένα μεγάλο... τεράστιο ευχαριστώ στο κατάστημα λευκών ειδών "Βαλεργάκη-Σεληνιωτάκη Βασιλική" στο Τσαλικάκι Ηρακλείου (Ελ. Βενιζέλου 61 λίγο πιο πάνω από την ΔΕΗ) για την ευγενή χορηγία στης μαξιλάρες του σαλονιού !! Πραγματικά η πρώτη τους κουβέντα ήταν "επέλεξε το καλύτερο και ακριβότερο ύφασμα του καταστήματος" !!!! Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ !!!!!!!
Το κατάστημα ειδικεύεται στην τοποθέτηση ταπετσαρίας σαλονιών, στην τοποθέτηση κουρτινών και πολλά πολλά άλλα !! Φώτο από το κατάστημα βρίσκονται πιο κάτω !! 

Πάμε να δούμε λοιπόν ολοκληρωμένα τον Τριθέσιο (Ανάκλιντρο), τον Διθέσιο, το τραπεζάκι σαλονιού, μια ραφιέρα, καθώς και το "Παλιό Θρανίο από παλέτες" δώρο στην κόρη μου για τα γενέθλια της τον μήνα Φεβρουάριο !!!! 








Εδώ βλέπεται το ντύσιμο στον Τριθέσιο-ανάκλιντρο που έκανα στην πίσω πλευρά με τσουβάλια από καφέ (τα τσουβάλια δώρο από τον φίλο μου τον Κώστα που εργάζεται σε καφεκοπτείο) !!! Το ίδιο έγινε και στον διθέσιο !!  Ήταν μια σκέψη μου... τελευταίας στιγμής !!! 
Στην ουσία όμως.... δεν θα φαίνεται σχεδόν τίποτα από πίσω γιατί όπως είπα στην αρχή, στο σημείο αυτό θα τοποθετηθεί ο μπουφές-κονσόλα :) 







Η ραφιέρα με φωτισμό LED, καθώς και με το αγαπημένο μας ζευγάρι εξωτικών πουλιών "Shaft Tails Finch" !! Πέρα από της κατασκευές.... ένα άλλο χόμπι μου είναι και η  εκτροφή πουλιών συντροφιάς !!








Ακολουθούν φώτο από το Κατάστημα "Βαλεργάκη - Σεληνιωτάκη Βασιλική" !!





Σεληνιωτάκης - Βαλεργάκης !! 



Προστέθηκε και το επιδαπέδιο φωτιστικό (pallet floor lamp) που βλέπουμε την κατασκευή του εδώ




τοποθετήθηκε και ο πανέμορφος μπουφές !! είδαμε την κατασκευή του εδώ





Hand made creations by Alexandros Karakonstantakis !!



Σας περιμένω και στην σελίδα μας στο facebook  "apleskataskeues BLOG"  για να μην χάνετε καμία δημοσίευση !! 





1 σχόλιο: