Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

Φτιάξτε μια υπέροχη κρεμαστή καρέκλα από παλέτα και κορδόνι !!!

Είναι τόσο εύκολο να την φτιάξετε και είναι άνετη, επειδή παίρνει τη φόρμα του σώματος.
Εδώ μπορείτε να δείτε πώς μπορεί να φτιαχτεί αυτή η καρέκλα, αλλά είμαι βεβαίως ότι υπάρχουν τρόποι που μπορείτε να προσαρμόσετε τη δική σας για να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας.
Εργαλεία και Υλικά:
Τρυπάνι
Πριόνι
Αναπτήρας
Γερό κορδόνι
Παλλέτα (αυτή η κατασκευή μπορεί να γίνει μόνο με μία παλλέτα αλλά αυτό εξαρτάται απο το πόσο ξύλο θα σας απομείνει μετά το ξεμοντάρισμα)


DIY-kremasti-karekla-apo-palletes2Χρησιμοποιούμε ξύλο απο παλλέτα γιατί κατά πρώτον είναι πολύ γερό ξύλο και κατά δεύτερον είναι δωρεάν. Όπως όμως με όλα τα επεξεργασμένα ξύλα πρέπει να παίρνετε προφυλάξεις κατά την κοπή (να φοράτε μάσκα) και γάντια σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής. Επίσης μόλις έχετε τελειώσει με όλα τα κοψίματα και έχετε ανοίξει όλες τις τρύπες το ξύλο πρέπει να σφραγιστεί με κάποιο βερνίκι ξύλου.
 ==
DSC02978 (Αντιγραφή)

Χρησιμοποιούμε κορδόνι γιατί ενώ είναι λεπτό είναι παράλληλα πολύ ανθεκτικό. Επίσης μπορεί να καεί στις άκρες του και να λιώσει για να περαστεί στις τρύπες και να δεθεί πολύ πιο εύκολα.


Ξεμοντάρισμα της παλλέτας και προετοιμασία ξύλων:


DIY-kremasti-karekla-apo-palletes4


Έχει παρατηρηθεί ότι απο το να προσπαθήσετε να ξεμοντάρετε τις παλλέτες απο τα κάρφια τους είναι καλύτερο να τις κόψετε στα σημεία των χοντρών ενώσεων με πριόνι. Έτσι δεν θα γίνει μεγάλη καταστροφή στο ξύλο και θα σας απομείνουν με πολύ εύκολο κα γρήγορο τρόπο τα καθαρά κομμάτια που θέλετε για την κατασκευή σας.

DIY-kremasti-karekla-apo-palletes5

Στη συνέχεια πρέπει να κόψετε όλα τα σανιδάκια σας σε ίσο μήκος. Για την συγκεκριμένη καρέκλα έχουν κοπεί σε μήκος περίπου 50 εκ. και έχουν χρησιμοποιηθεί 16 στον αριθμό.
Προσοχή: Κατα τη διάρκεια της κοπής προσέξτε και αφαιρέστε τυχόν καρφιά που έχουν απομείνει απο το ξεμοντάρισμα!


Μαρκάρουμε τις τρύπες που θα μπει το κορδόνι:

DIY-kremasti-karekla-apo-palletes6

Τώρα αυτό που έχετε να κάνετε είναι να μαρκάρετε που θα περαστεί το κορδόνι. Σε αυτή την κατασκευή είναι γύρω στα 4 εκ. απο την άκρη του ξύλου και γύρω στα 5 εκ. οι τρύπες μεταξύ τους. Τώρα εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε και να κάνετε τις τρύπες μεταξύ τους πιο αραιές ή πιο κοντινές, να θυμάστε όμως ότι αν γίνουν πολύ αραιές τότε υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν οι σανίδες απο το βάρος.
Επίσης προσέξτε το δέσιμο ανάμεσα στις σανίδες, δεν πρέπει να είναι πολύ σφικτό για να μπορεί η κατασκευή να έχει έναν αέρα και η καρέκλα να παίρνει το σχήμα που θέλουμε, αλλά ούτε και πολύ αραιό γιατί τότε υπάρχει ο κίνδυνος να πιαστεί ανάμεσα το δέρμα σας, δάχτυλα κτλ κτλ...


Ανοίγουμε τις τρύπες:

DIY-kremasti-karekla-apo-palletes7

Αφού έχουμε σημαδέψει που θα γίνουν οι τρύπες μπορούμε να αρχίσουμε τη διάτρηση. Οι τρύπες που θα ανοιχτούν καλό θα είναι να είναι λίγο μεγαλύτερες απο το κορδόνι για να μπορεί να περαστεί με ευκολία.

Μόλις ανοίξετε τις τρύπες σην πρώτη σανίδα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σαν οδηγό για τις υπόλοιπες.
 
DIY-kremasti-karekla-apo-palletes8


Δέσιμο:
Και τώρα αρχίζει το διασκεδαστικό σημείο !!

Ξεκινήστε τοποθετώντας δύο σανίδες τη μία δίπλα στην άλλη. Τώρα περάστε το κορδόνι μέσα από τις τρύπες ακριβώς όπως θα κάνατε με ένα ζευγάρι παπούτσια. Μόλις φτάσετε στο τέλος κόψτε το κορδόνι,αφήνοντας αρκετό για να δεθεί ένας ισχυρός κόμπος στο τέλος (Υπολογίστε και το περιθώριο λάθους - καλύτερα να αφήσετε αρκετό κορδόνι παρά να σας βγει μικρό και να αρχίσετε από την αρχή). Τώρα ξαναβγάλτε το κορδόνι για να μετρήσετε τα υπόλοιπα από τα κομμάτια του κορδονιού που θα χρειαστείτε, δηλαδή χρησιμοποιήστε το σαν οδηγό.
Μόλις έχετε κόψει όλα τα κομμάτια του κορδονιού σας μια καλή ιδέα είναι να λιώσετε τις άκρες, έτσι ώστε να είναι εύκολο να περαστεί μέσα από τις τρύπες.
Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε το δέσιμο.
DIY-kremasti-karekla-apo-palletes16


Αυτό ήταν!!!
Τώρα μπορείτε να αποφασίστε που θα την κρεμάσετε. Μπορείτε να την κρεμάσετε ανάμεσα σε δύο δέντρα ή να φτιάξετε μία ξύλινη βάση. Η επιλογή είναι δική σας!!
Υπέροχη κρεμαστή καρέκλα που παρόμοια της δύσκολα θα βρείτε !!!


DIY-kremasti-karekla-apo-palletes22

Καλή επιτυχία Μαστόρια !!!!!

πηγή : http://www.instructables.com/

Για περισσότερες ιδέες σας περιμένω και στο facebook εδώ !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου